Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/9 620 720

Ágy

A hálószobánk alfája és ómegája az ágy 

ágyÁgyunk jelentős és fontos eleme a mindennapjainknak, hiszen meghatározza az alvásunk minőségét és ezzel a kipihentségünk fokát is. Az pedig, hogy mennyire vagyunk kipihentek, nagymértékben hatással van az előttünk álló napra. Éppen ezért a teljesítményünkhöz nélkülözhetetlen, hogy jó ágyat válasszunk ki magunknak.

Azonban, ahány ember annyiféleképpen tudja csak kipihenni magát. Számtalan alvási szokás létezik, aminek mi igyekszünk kivétel nélkül mind eleget tenni. 

Először is roppant fontos a megfelelő méret és a kényelem. Átlagosan a napunk harmadát ott töltjük, így rendkívül jelentős, hová fekszünk le esténként aludni. Az esztétikai szempontok ugyancsak fontos szerepet játszhatnak a kiválasztásban. A környezetünk hat ránk és a hangulatunkra. Tehát figyelni kell arra is, milyen a szoba és a hely, ami körülvesz minket. A stílusosan megválasztott ágykeret egyből hálószentélyünk központi darabjává válhat. Mindezeken túl a minőség és a minőségi alapanyagok kiválasztása ugyanúgy elengedhetetlen.

 

Az ágy kiválasztása előtt érdemes végig gondolni az alábbi szempontokat:

 

  1. Mekkora a szoba és milyen annak felépítése?

A kisméretű hálószoba, hálófülke és általában az egyszobás lakások bizony elég kevés hellyel rendelkeznek. Ebből fakadóan a megfelelő helykihasználás elengedhetetlen. Ehhez szerencsére rengeteg ötlettel találkozhatunk az interneten. Ilyenek például a kihúzható kanapék, amelyek főként a panellakások kedvelt darabjai. Teljesen érthető, hiszen ezek kettő- az-egyben darabok tulajdonképpen. A nappali ülőgarnitúra éjszakára ággyá alakítható. Ráadásul az alja tárolóként is funkcionál, ahová bármit tehetünk. Ez az opció hely- és pénztárcakímélő is egyszerre.

 

  1. Kinek készül az ágy, ki/kik fogják használni?

Mindenkinek megvan a maga egyéni preferenciája, mit szeret. Vannak, akik az ejtett, alacsony fekvőhelyet preferálják. De olyanok is vannak, akik pedig magasan szeretnek aludni. Magas személyeknél sokszor gond az ágy hossza, míg az alacsonyoknál az ágy magassága okozhat problémát.

A személyes ízlésen túl az életkor és az adott személy magassága is befolyásolhatja a kiválasztást. Mielőtt belefogunk, a hossz és a szélesség mellett jó a magasságot is megfontolni.

Általában, ha gyerekeknek néznek ágyat, inkább kisebb méretű bútort szoktak venni, de az emeletes ágy is remek választás, főként, ha több azonos nemű gyerek lakik egy szobában. Az egyszemélyes emeletes ágy esetén, pedig akár tanulósarok vagy polcok is kialakíthatóak alatta. Párok, házastársak esetén elsődlegesen a kétszemélyes és a franciaágyak szoktak az érdeklődés középpontjában lenni. Mindegy kiről/kikről van szó, a végén a lényeg, a kényelmes és komfortos fekhely.

 

  1. Van-e már matrac? Ha igen, annak milyenek a méretei?

 Ágyvásárlásnál olyan is előfordulhat, hogy már megvannak a matracok és csak ágykeretre lesz szükség. Itt rendkívül fontos a matrac méreteinek levétele. Az sem jó, ha túl kicsi, de az is kellemetlen, ha túl nagy a kerethez. A fő, hogy a matrac pontosan illeszkedjen a keretbe.

 

  1. bútor stílusokMilyen a stílusa a többi bútorunk? Milyen anyagból készültek és milyen a színük? Illik-e hozzájuk a kinézett darab?

Új bútorok vásárlásánál jó, ha a már meglévő bútorainkat is figyelembe vesszük. Nézzük meg a szoba fő színeit, anyagait és tartsuk szem előtt a kívánt stílust. Ne feledkezzünk meg a falak, a padló, a szőnyeg, illetve a függöny színéről sem. Továbbá a kiegészítők – mint például a díszpárnák – is hangsúlyos elemek lehetnek a házban.

 

Tipp: A szakemberek szerint a hálószobában tanácsos kerülni a nagyon élénk színeket és a zsúfolt hatást, mivel az felpörgetheti elménket és aktívak leszünk tőle. Az alvás minőségét ez is befolyásolhatja, ezért a harsány színek és felületek helyett a natúrszíneket és az egyszerű, letisztultabb kinézetet ajánlják. Hiszen tudjuk jól, a kevesebb néha több.

 Az anyagokat, a méretet és a kinézetet is ki-ki a maga ízlésének megfelelően választhatja meg. Üzletünkben legyen szó egyszemélyes ágyról, kétszemélyesről, valamint franciaágyról, mi egyedi megoldásokat kínálhatunk Önnek.

 

Alapötletünk: egyszerű, de nagyszerű!

Egyedi készítésű bútoraink egyik titka az anyagfelhasználás. Minden garnitúránkat csakis minőségi alapanyagokból készítjük el. A termékek maximum hat kötőelemmel kell összeszerelni. Illetve a legnagyobb darabok alapmérete is alig haladja meg az egy métert, ezért könnyű velük dolgozni.

Az otthon összerakható bútordarabok koncepciója máshol is ismert. Azonban más áruházakkal ellentétben itt nincsenek bonyolult útmutatók és leírások arról, hogy mit kell csinálni. El lehet felejteni a végeláthatatlan és időigényes procedúrát, amit az összeállítással töltenénk. Plusz az asztalos telefonszámára sem lesz szükség, hogy felhívjuk segítségért a sokadik elakadás után. Ágyaink gyorsan és egyszerűen felállíthatóak, játékosan összeszerelhetők. Pár mozdulat és készen is van!

 

éjjeli szekrénnyelEltérő kialakítás és méretek? Lehetséges!

Ágyra lenne szüksége, de rosszak a méretek? Már meg is született a kép a fejében, mit szeretne pontosan, de sehol sem talál olyat?

Forduljon hozzánk és mi igyekszünk megvalósítani elképzelését. Szeretnénk kiemelni, hogy a sztenderd méretezéstől eltérő árut is készítünk. Egyeztessen velünk és mi valószínű, megoldjuk Ön helyett a problémát. 

A fentieken túl a szállításra is gondoltunk: ezzel sem lesz gondja, hiszen az alapméreteink miatt igénybe vehető az extra (terjedelmes csomag) felár nélküli futárszolgálat. Bútoraink az ország bármely pontjára kiszállíthatóak.

 

Ágyak, ágykeretek a legjobb minőségben a lehető legjobb anyagokból! 

A fentebb felsoroltaknak köszönhetően úgy véljük, ágyaink jelentik ár-érték arányban a legjobb választást. Válogasson kínált bútoraink között. Igény esetén kérjen személyre szabott, egyedi gyártású darabot. Bármilyen kérdés merülne fel, keressen minket bizalommal.

 

bútor webáruház