Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/9 620 720

Történetünk

A Joomp bútorok ötlete jó tizenkével ezelőtt, 2010-ben vagy egy kicsivel előtte született meg a fejemben.

történetünk kezdete

Asztalosként megfigyeltem, a bútorok minőségét és anyagát, kinézetét, nagyságát. Szépek, nagyok, tágasak, masszívak, de néha rendkívül nehezek voltak.

Aztán egy-egy költözésnél rá kellett eszmélnem, hogy milyen óriási probléma is az ilyen típusú bútorok szállítását megoldani. Külön procedúra és költség ezeknek a bútoroknak az elszállítását megszervezni. Sőt, sokféle elemes bútor esetében is tapasztaltam, hogy a hosszabb és nehezebb elemek ugyanezeket a problémákat hatványozottan hordják magukban.

 

A gondok forrása még az elemes bútorok esetében is már a gyártásnál keletkezhet. A méretre gyártás, természetesen a termelés gazdaságosságának a rovására mehet.

A szállítás és az összeszerelés sem másodlagos. A szállítási problémákkal sok esetben csak akkor szembesülnek leginkább a vevők, amikor már fizettek a kasszánál. Az összeszerelési nehézségekkel meg otthon.

Ekkor fogant meg bennem a gondolat, hogy olyan méretű elemekből kellene a bútorokat megtervezni, amik nem okoznak szállítási problémát. Ugyanakkor a kisebb méretű elemek ellenére se legyen bonyolultabb az összeszerelés. Sőt a mérettel együtt az összeszerelési nehézségeket is minimalizáljuk, amennyire csak lehet.

 

Olyan bútor volt az álmom, amihez még fuvarozó cég sem kell. Olyan bútor, amit egyszerűen egy személygépkocsival is hazavihetnek.

Sőt, akár úgyis haza tudja vinni valaki az ágyát, bútorát, hogy a hóna alá csapja azt és felszáll vele valamelyik tömegközlekedési eszközre.

 

Tervek és kísérletek, kísérletek, kísérletek˟……. a JOOMP ágynál

 

joomp bútorok kifejlesztéseAmikor elkészültek ehhez az első tervrajzok, akkor aki csak látta, azt mondta, hogy ez egészen zseniális. Már a rajzok alapján is érezték, hogy milyen kompakt módon illeszkednek az elemek és milyen kis méretekre szét van szedve egy-egy bútor. A hozzáértők rögtön tudták, hogy ezek valóban olyan bútorok, amiket könnyedén a hónuk alá lehet csapni.

Azonban a tervasztalon létrehozni valamit sokkal, de sokkal könnyebb, mint úgy megvalósítani, ahogyan azt megálmodtam. Hiszen számos valódi problémával a gyártás során szembesültem, amik mind-mind ötletes, sőt agyafúrt megoldásra vártak.

 

A méretek és funkciók miatt az ágy volt az első bútor, amivel úgy voltam, ha sikerül a megvalósítása, akkor a többi bútor sokkal könnyebben lesz modellezhető. A legelső ágy prototípusába még 28 csavar kellett volna a megrendelőnek beszerelni. Az összeszerelése pedig komoly asztalos tudást igényelt. Azonban az ötlet életképességét már akkor is mutatta, hogy én azóta is ebben a prototípusként elkészült ágyban alszom. 

Most, a webáruházunkban is elérhető JOOMP ágyak több, mint 100 kísérlet után valósultak meg ebben a formában. Az új ágyakba már be van építve az a speciális összehúzó szerkezet, ami által tökéletesen illeszkednek. Ezeken kívül csak 3 összekötő elem szükséges: tipli / dominó és csavar. Egy 10-es villáskulccsal, imbuszkulcs / csavarhúzó segítségével könnyedén, valóban még egy gyereknek is játékosan összerakható.

A technológia tökéletesítése azt is lehetővé tette, hogy mindenki számára a lehető legmagasabb minőségben gyártsuk le a bútorokat. Minden bútor az idehaza kapható legjobb bútorlapokból, faanyagokból, mint a borovi fenyő, a bükk vagy a tölgy készül. Azonban igény szerint bármilyen más faanyag is választható hozzájuk, akár dió, akár cseresznye.

 

A mi történetünk igazából egy valós probléma megoldásából indult ki. S igaz, hogy évek és számtalan kudarcba fulladt kísérlet kellett hozzá, de most már büszkén valljuk, hogy minden egyes új vevőnkkel közösen írhatjuk tovább ezt a történetet. Azt a történetet, amiben minden egyes fejezet remélhetőleg, sok örömmel, boldogsággal, az álmok beteljesedésével van tele, mindazzal, amit egy új, a rendelkezésünkre álló teret tökéletesen kitöltő, új bútor jelent.

 

bútor webáruház